From Food Network Magazine
http://www.foodnetwork.com/recipes/food-network-kitchens/spinach-and-feta-frittata-recipe/index.html
La frittata es como una tarta al horno pero sin masa.. lleva mucho huevo, en este caso es con espinaca y queso feta.
Ingredients
1 red bell pepper ~ morron rojo
4 tbsp olive oil ~ 4 cdas. aceite de oliva
1 bunch scallions, sliced ~ 1 atado cebollita de hoja cortadito
1 package baby spinach (5ounce) ~ 1 paquete espinaca
kosher salt and freshly ground pepper ~ sal y pimienta
8 large eggs ~ 8 huevos
4 tbsp whole-wheat breadcrumbs ~ 4 cdas galleta molida (la receta dice de salvado)
1/2 cup crumbled feta cheese ~ 1/2 taza queso feta
3/4 cup water
Aclaracion: Yo usare 4 huevos naturales y 4 medidas de huevo de caja sin colesterol. La galleta molida usare la normal...
Clarification: I will use 4 natural eggs, and 4 boxed eggs. Breadcrumbs I will use regular.
Here are the directions from the website:
Preheat the oven to 450 degrees F. Place the bell pepper directly on a stovetop gas burner over high heat and char on all sides, turning with tongs, about 5 minutes. (If you don't have a gas stove, do this on a baking sheet under the broiler.) Transfer the pepper to a medium bowl, cover tightly with plastic wrap and let sit 10 minutes.
Meanwhile, heat 2 tablespoons olive oil in a medium nonstick ovenproof skillet over medium-high heat. Add the scallions and spinach and cook, stirring, until wilted, about 4 minutes. Stir in 1/2 teaspoon salt, and pepper to taste; remove from the heat. Whisk the eggs, 2 tablespoons breadcrumbs, 3/4 cup water and 1/2 teaspoon salt in a large bowl. Add the egg mixture and feta to the skillet and stir to combine. Sprinkle with the remaining 2 tablespoons breadcrumbs. Transfer the skillet to the oven and bake until the frittata is set and the top is golden, about 15 minutes.
While the frittata is cooking, peel off the skin from the roasted red pepper with your fingers. Cut the pepper in half, discard the seeds and slice into strips. Toss with the remaining 2 tablespoons olive oil, and salt and pepper to taste in a bowl. Slide the frittata onto a serving plate and cut into wedges. Serve with the roasted pepper.
Y aqui como yo lo hice...
Prender el horno a 450, que seria en Suramerica como 225, mientras colocar el morron rojo sobre la hornalla atajando con una pinza, en realidad, cuando ya estaba a punto de terminar mi receta, me di cuenta que esto era solo para acompanhar la frittata.
Luego colocar la sarten, una que sea para horno tambien, en el fuego con las 2 cdas de aceite, cocinar la cebollita de hoja picada y agregar la espinaca, revolver de vez en cuando y dejar por 4 minutos, agregar la sal y la pimienta.
Al final espolvorear con 2 cdas mas de galleta molida y meter al horno por 15 minutos.
Aqui como se ve salido del horno...
El morron que doramos sobre el fuego, hay que sacarle la piel, cortarlo en tiras y condimentarlo con aceite de oliva y sal, y acompanhar a la frittata.
Y buen provecho!
Para mi gusto... le falto mas queso, no se si porque el tipo de queso feta que use era bajo en grasas...pero igual estuvo rico, lo acompanhamos con una ensalada de pasta.
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